Dişlere yapışan tellerle yapılan tedavilerin yerini günümüzde yavaş yavaş şeffaf plaklarla yapılan tedaviler almaktadır, dünyada ortodontik tedavinin geleceği şeffaf plaklara doğru yol almaktadır.
geleneksel olarak iki çeşit tedavi yöntemi var diyebiliriz.
Ana hatlarıyla ayırmak gerekirse:
1-Kişinin kendisinin takıp çıkarabileceği hareketli aygıtlarla yapılan tedaviler
2-Doktor tarafından dişlere yapıştırılan sabit teller.
mevcuttur. Bunlar da kendi içinde alt guruplara ayrılabiliyor. Örneğin hareketli aygıtlar: tedavi amaçlı veya tedavi sonrası pekiştirme amaçlı olabilir.
Sabit teller ise:
1-dişin arka yüzeyinden takılan teller,
2-ön yüzeyinden takılan metal ve estetik teller
olarak yine kabaca ayrılabilir. Herkesin beklentisi ve problemi farklidir. Hastaya en uygun olacak tedavi şeklini belirlemek gerekir. Malzemeler ve tedavi çeşitleri farklılık gösterir.
Tedavi yaşının da kişiden kişiye değiştiği gibi tedavi süresi de problemin miktarina ve çeşidine göre değişiktir. En kısa tedavi süresi 6 aydır. 1-2 yıl süren tedaviler çoğunluktadır. 3-4 yıl süren tedaviler de olabilir. Bazı özel durumlarda tedavi süresi uzar. Dudak- damak yarıkları gibi. Kesinlikle acı veren bir işlem değildir. İlk bir –iki hafta alışmaya bağlı bazı ufak sorunlar yaşanabilir. Bunun dışında hasta yediklerine biraz dikkat ederek normal yaşantısını sürdürür. Ayda bir, kontrol ve ayarlar için doktoru görmek gerekir.
İletişim Formu